Araştırma ve ödevleriniz için her türlü kaynağı ve dokümanı En Geniş Araştırma ve Ödev Sitesi: www.arsivbelge.com ile bulabilir ve İsterseniz siz de kendi belge ve çalışmalarınızı gönderebilirsiniz!
Her türlü ödev ve dokümanı
www.arsivbelge.com ile kolayca bulabilirsiniz!

Araştırmalarınız için Arama Yapın:


Araştırmalarınız için Arama Yapın:

  
                    

Sağlığa Zararlı Alışkanlıklar
www.arsivbelge.com
Sağlığa Zararlı Alışkanlıklar dokümanıyla ilgili bilgi için yazıyı inceleyebilirsiniz. Binlerce kaynak ve araştırmanın yer aldığı www.arsivbelge.com sitemizden ücretsiz yararlanabilirsiniz.
Sağlığa Zararlı Alışkanlıklar başlıklı doküman hakkında bilgi yazının devamında...
Ödev ve Araştırmalarınız için binlerce dokümanı www.arsivbelge.com sitesinde kolayca bulabilirsiniz.

Sağlığa Zararlı Alışkanlıklar

Sağlığa zararlı alışkanlıkların daha iyi kavranması için bu konuyla ilgili bazı kavramların bilinmesi gerekir. Sağlıkla ilgili bu kavramları aşağıdaki gibi açıklayabiliriz.

Sigara : Sigara, tütünün işlenmesiyle hazırlanan, başta nikotin olmak üzere çok sayıda zararlı madde içeren ve alışkanlık yapan sağlığa zararlı maddedir.

Alkol : Gerçekte alkol terimi birçok değişik maddeyi kapsayan kimyasal bir gruptur. Bu kimyasal maddelerden sanayide ve dezenfeksiyonda olduğu gibi çeşitli amaçlarda kullanılır. Ancak burada içki olarak kullanılan etil alkol amaçlanmaktadır.

Uyuşturucu madde : Yatıştırıcı, keyif verici, uyarıcı etkisi olan ve bağımlılık yaparak giderek artan miktarlarda alınan, bırakıldığında yoksunluk belirtilerinin oluşmasına neden olan ilaç veya maddelere uyuşturucu madde denir.

Bağımlılık : Keyif verici ve uyuşturucu maddelerin bazı kişiler tarafından kendilerine zarar vermesine rağmen sürekli kullanılmasına bağımlılık denir. Kısaca sağlığa zararlı maddelerin alışkanlık ve tutkunluk durumlarına bağımlılık adı verilir.

Fiziksel bağımlılık : Fiziksel bağımlılığa bedensel bağımlılık da denir. Bedensel olarak sürekli olarak sağlığa zararlı maddelerin alınma eğiliminde olunmasına fiziksel bağımlılık denir. Fiziksel bağımlılıkta alışkanlık haline gelen sağlığa zararlı maddelerin kesilmesi durumunda yoksunluk belirtileri ortaya çıkar. Yoksunluk belirtisi ne kadar fazla olursa kişi alıştığı maddeye o kadar fiziksel bağımlıdır demektir.

Psikolojik bağımlılık : Psikolojik bağımlığa ruhsal bağımlılık da denir. Keyif verici veya göreceli rahatlama veren sağlığa zararlı maddelerin aynı duyguyu yaşamak için bu maddelere karşı dürtü oluşmasına psikolojik bağımlılık denir. Alınan sağlığa zararlı maddeler bu bağımlılık türünde sürekli artma eğilimindedir. Bunun sebebi istenilen duygunun tekrar yaşanması içindir.

Sigara alışkanlığı : İçerisinde nikotin ve birçok zararlı madde bulunan tütünden yapılan sigaraya karşı, keyif verici özelliği nedeniyle sürekli kullanılma isteğinin oluşmasının sigara alışkanlığı denir.

Pasif içicilik : Sigara içilen yerlerde bulunarak sigara içmediği halde bulunduğu ortamdaki sigaradan zarar gören içkiye pasif içici denir. Bu nedenle sigara içmeyen kişiler sigara dumanı olan kapalı yerlerden uzak durmalıdır.

Alkol bağımlılığı : Alkol bağımlılığı, kişinin bazı sorunlarını geçici olarak unutmak veya keyif verici özelliğinden dolayı sürekli olarak alkol almasıdır.


Ekleyen:Kadir TALAN
Kaynak:(Alıntıdır)
Aradığınız Dokümanı Bulamadıysanız, Farklı Araştırmalar Yapmak İstiyorsanız Site İçi Arama Yapabilirsiniz!

Ödev ve Araştırmalarınız için www.arsivbelge.com Sitesinde Kaynak Arayın:

Ödev ve Araştırmalarınız için Arama Yapın:
     Benzer Dokümanları İnceleyin
Zararlı Maddeler ve Bu Maddelerin Vücuda Verdiği Zararlar(5387)

İnsan Sağlığına Zararlı Olan Kimyasal Maddeler(5381)

Sigaranın Zararları(5371)

Sigara ve Alkolün Zararları(5371)

Zararlı alışkanlıklardan korunmada Kuranın önemi(5366)

          Tanıtım Yazıları
      
Türkçe İtalyanca ve Almanca Cümle Çevirisi İçin Birimçevir Sitesi

Esenyurt, Beylikdüzü ve Kartal Bölgelerinde Satılık Daire İlanları

Belge Çevirisi

Siz de Tanıtım Yazısı Yayınlamak İçin Tıklayın

Diğer Dökümanlarımızı görmek için: www.arsivbelge.com tıklayın.          

Siz de Yorum Yapmak İstiyorsanız Sayfanın Altındaki Formu Kullanarak Yorum Yazabilirsiniz!

Yorum Yaz          
Öncelikle Yandaki İşlemin Sonucunu Yazın: İşlemin Sonucunu Kutucuğa Yazınız!
Ad Soyad:
          
Yorumunuz site yönetimi tarafından onaylandıktan sonra yayınlanacaktır!