Araştırma ve ödevleriniz için her türlü kaynağı ve dokümanı En Geniş Araştırma ve Ödev Sitesi: www.arsivbelge.com ile bulabilir ve İsterseniz siz de kendi belge ve çalışmalarınızı gönderebilirsiniz!
Her türlü ödev ve dokümanı
www.arsivbelge.com ile kolayca bulabilirsiniz!

Araştırmalarınız için Arama Yapın:


Araştırmalarınız için Arama Yapın:

  
                    

Endüstri ve Endüstri Mühendisliği
www.arsivbelge.com
Endüstri ve Endüstri Mühendisliği dokümanıyla ilgili bilgi için yazıyı inceleyebilirsiniz. Binlerce kaynak ve araştırmanın yer aldığı www.arsivbelge.com sitemizden ücretsiz yararlanabilirsiniz.
Endüstri ve Endüstri Mühendisliği başlıklı doküman hakkında bilgi yazının devamında...
Ödev ve Araştırmalarınız için binlerce dokümanı www.arsivbelge.com sitesinde kolayca bulabilirsiniz.

Endüstri ve Endüstri Mühendisliği 

Endüstri (sanayi): hammaddeleri işlemek, enerji kaynaklarını yaratmak için kullanılan yöntemlerin ve araçların tümüdür. Tarımsal üretimle elde edilen ürünlerin dışında kalan her türlü malın üretimi endüstri kavramının içine girer. Endüstri, kömür, hampetrol, her çeşit maden cevheri üretimi gibi maden endüstrisi ve genellikle doğal haliyle kullanılmaya elverişli olmayan hammaddeleri değerlendiren işleme endüstrisi olmak üzere iki ana dala ayrılır. İşleme endüstrisiçok çeşitlidir, bu nedenle iki ana dalda toplanabilir: Donatım endüstrisi ve bunların üretimini maddi sermaye gibi kullanıp mal üreten tüketim endüstrisi. Bir başka ayırım biçimi de ağır endüstri ve hafif endüstridir. Ağır endüstri, demir-çelik endüstrisi gibi, ama ürünlerin çıkarılma ve kabaca ilk işlemlerini içerir. Hafif endüstri ise tüketime yönelik mallar üreten endüstrileri kapsar.

Endüstrileşme, doğal kaynaklardaki eşitsizliklerle ve daha çok tarihsel gelişmeye bağlı olarak ülkeden ülkeye değişiklikler gösterir. Batı Avrupa ile Kuzey Amerika’nın gelişmiş ülkelerinde endüstri alanında çalışan nüfusun % 40′ı istihdam edilir ve gayrisafi milli hasılanın oluşumuna tüm öteki sektörlere eşit katkıda bulunur. Bu oran bazı gelişmiş ülkelerde, üçüncü sektördeki hızlı büyüme nedeniyle daha azdır. Buna karşılık üçüncü dünya ülkelerinde çalışan nüfusun ancak % 20′si endüstri alanında istihdam edilir. Temel endüstri dallarının kurulmasına bağlı olan endüstrileşme genellikle ekonomik kalkınmanın başlıca koşuludur.

Endüstri Mühendisliği Bölümü Tanıtımı:

Ürün veya hizmet üreten kuruluşların verimliliğini yükseltmek maksadıyla insan, makine ve malzemenin etkili bir şekilde kullanılması için yöntem ve tekniklerin geliştirilmesi ve uygulanması ile ilgili konularda eğitim ve araştırma yapılır. Kamu sektöründe ve özel sektöre ait fabrikalarda çalışılabilir.Endüsri mühendisliği gittikçe önemi artan bir mühendislik dalılıdır.

Programın Amacı: Endüstri mühendisliği programı, ürün veya hizmet üreten kuruluşların verimliliğini yükseltmek amacıyla insan, makine ve malzemenin etkili bir şekilde kullanılması için yöntem ve tekniklerin geliştirilmesi ve uygulanması ile ilgili konularda eğitim yapar.

Programda Okutulan Belli Başlı Dersler: Endüstri mühendisliği bölümlerinde eğitim süresi 4 yıldır. Lisans rogramının ilk iki yılında, matematik, fizik, kimya gibi temel fen bilimleri dersleri ile statik, dinamik, mukavemet, malzeme gibi temel mühendislik dersleri, bilgisayar programlama ve ekonomi dersleri verilir. Programın son iki yılında, yöneylem araştırması, istatistik, iş etüdü, ergonomi, mühendislik ekonomisi, tesis planlaması, üretim yöntemleri ve planlaması, envanter ve kalite kontrolü gibi temel endüstri mühendisliği dersleri ile çeşitli bölümlere özgü diğer dersler ve sistem tasarımı konusunda bir proje dersi verilmektedir.

Gereken Nitelikler: Endüstri mühendisliği programında başarılı olabilmek için analitik düşünme yeteneğine sahip ve yaratıcı olmak, mühendisliğe ve sosyal bilimlere ilgi duymak gerekmektedir. Bulunması gerekli diğer önemli nitelikler arasında insanlarla işbirliği yapabilme ve düşünceleri başkalarına aktarabilme gücü sayılabilir.

Mezunların Kazandıkları Ünvan ve Yaptıkları İşler: Endüstri mühendisliği bölümlerini bitirenlere “Endüstri Mühendisi” ünvanı verilir. Endüstri mühendisliğinin diğer mühendislerden farkı, üretim sistemlerinin tasarım ve işletmelerinde insan faktörünü daima göz önünde bulundurması, sistemlere ve problemlerin çözümüne bir bütün olarak yaklaşabilmesi ve çeşitli mühendislik ve işletme disiplinlerinin sentezini yapabilmesidir. Endüstri mühendisleri fabrikalarda iş analizleri yaparlar. İnsan ile üretim araçlarının en uygun şekilde yerleştirilmesi ile üretimin miktar ve kalitesinin artırılmasına çalışırlar.

Çalışma Alanları:: Endüstri mühendisleri kamu ve özel sektöre ait fabrikalarda iş bulabilirler. Endüstri mühendisliği ülkemizde gittikçe önemi artan bir mühendislik alanıdır. Gerek kamu sektöründe gerek özel sektörde endüstri mühendislerine ihtiyaç duyulmaktadır.


Ekleyen:Ümit SERT
Kaynak:(Alıntıdır)
Aradığınız Dokümanı Bulamadıysanız, Farklı Araştırmalar Yapmak İstiyorsanız Site İçi Arama Yapabilirsiniz!

Ödev ve Araştırmalarınız için www.arsivbelge.com Sitesinde Kaynak Arayın:

Ödev ve Araştırmalarınız için Arama Yapın:
     Benzer Dokümanları İnceleyin
Çevre Mühendisliği Staj Esasları ve Örnek Staj Defteri(5430)

Gıda Mühendisliği(5380)

Kimya Mühendisliği Hakkında(5364)

Kontrol Mühendisliği Mesleği(5360)

Mekatronik Mühendisliği Mesleği(5354)

          Tanıtım Yazıları
      
Türkçe İtalyanca ve Almanca Cümle Çevirisi İçin Birimçevir Sitesi

Esenyurt, Beylikdüzü ve Kartal Bölgelerinde Satılık Daire İlanları

Belge Çevirisi

Siz de Tanıtım Yazısı Yayınlamak İçin Tıklayın

Diğer Dökümanlarımızı görmek için: www.arsivbelge.com tıklayın.          

Siz de Yorum Yapmak İstiyorsanız Sayfanın Altındaki Formu Kullanarak Yorum Yazabilirsiniz!

Yorum Yaz          
Öncelikle Yandaki İşlemin Sonucunu Yazın: İşlemin Sonucunu Kutucuğa Yazınız!
Ad Soyad:
          
Yorumunuz site yönetimi tarafından onaylandıktan sonra yayınlanacaktır!