Araştırma ve ödevleriniz için her türlü kaynağı ve dokümanı En Geniş Araştırma ve Ödev Sitesi: www.arsivbelge.com ile bulabilir ve İsterseniz siz de kendi belge ve çalışmalarınızı gönderebilirsiniz!
Her türlü ödev ve dokümanı
www.arsivbelge.com ile kolayca bulabilirsiniz!

Araştırmalarınız için Arama Yapın:


Araştırmalarınız için Arama Yapın:

  
                    

Balıkçı Gemisi Donatımı
www.arsivbelge.com
Balıkçı Gemisi Donatımı dokümanıyla ilgili bilgi için yazıyı inceleyebilirsiniz. Binlerce kaynak ve araştırmanın yer aldığı www.arsivbelge.com sitemizden ücretsiz yararlanabilirsiniz.
Balıkçı Gemisi Donatımı başlıklı doküman hakkında bilgi yazının devamında...
Ödev ve Araştırmalarınız için binlerce dokümanı www.arsivbelge.com sitesinde kolayca bulabilirsiniz.

Balıkçı Gemisi Donatımı

 Balıkçı Gemisinin Kısımlarını Düzenlemek

 Besin kaynağı olarak balıkçılıktan yararlanma tarihin ilk çağlarından bu yana süregelen bir olgudur. Gelişen teknolojik imkânlara göre balıkçılık da biçim ve yöntem değiştirerek günümüz modern balıkçılık düzeyine ulaşmıştır. Balıkçılık açısından gelişmiş ülkelerle karşılaştırıldığında, Türkiye balıkçılık sektörünün bazı eksik ve geliştirilmesi gereken yönleri olmakla birlikte, ülkemiz denizlerinde yapılan balıkçılığın genel anlamda modern balıkçılık olduğunu söylemekmümkündür.

Önceleri ilkel ve basit aletlerle gerçekleştirilen su ürünleri avcılığı zamanla gelişen teknolojiye paralel olarak günümüzün modern av araç ve gereçleriyle yapılmaya başlanmıştır. Balıkçı gemileri, avlanma teknolojisinin en önemli elemanı ve balık av araçları arasında da hâlen en değerli olanıdır. Avlanma teknolojisi ise ülkemiz üretimine olan katkısı, sağladığı ekonomik ve sosyal yararlar açısından Türkiye su ürünleri sektörü içerisinde önemli bir alt sektör olarak yer almakta ve üretim girdileri arasında önemli bir payı oluşturmaktadır.

Kıyı ve kıyı ötesi balıkçılık karakterini taşıyan ülkemizde balıkçı gemileri, büyük ölçüde kıyılarda avlanan yakın sahil teknesi olma özelliklerini göstermektedir. Ülkemiz sularında kullanılan balıkçı gemileri için kabul edilmiş kesin bir sınıflama olmamakla birlikte Su Ürünleri İstatistikleri'nde balıkçı gemileri hem fiziki görünümlerine ve hem de yaptıkları avcılık türlerine göre sınıflandırılmışlardır. Balıkçı gemilerinin avcılık türleri genel olarak, geminin kullandığı ağ ve aracın adıyla tanımlanır. Örneğin sürütme ağıyla avcılık yapan bir balıkçı teknesi trol teknesi veya çevirme ağı kullanan bir gemi ise gırgır teknesi olarak adlandırılır.

Balıkçı gemileri, denizde ve tatlı sularda su ürünlerinin avlanmasında, üretilmesinde, korunmasında, işlenmesinde, taşınmasında kullanılan gemilerdir. Av gemisi ise sadece su ürünlerinin yakalanmasında kullanılan gemilerdir. Küçük av gemilerinde av aletleri denize elle bırakılır ve alınır. Orta veya büyük ölçülerdeki av gemilerinde ise yürütücü makinelerinin dışında bumbalar, vinçler, ağ ve parakete çekicileri, ağ çekme ve istifleme makaraları (pover blok), balık bulucu cihazlar ve diğer özel donanımlar ve bulunmaktadır.

Balık taşıma ve işleme gemilerinde dondurma ve soğuk muhafaza depoları, buzla muhafaza depoları, konserve, balık yağı, balık unu, yem fabrikaları bulunmaktadır. Av gemisi, av donanımlarının en önemli ve büyük parçasıdır. Av gemisinin kapasitesi, av metodunun çeşidine, avlanacak balık miktarına bağlıdır. Yakalanacak balığın miktarı geminin kapasitesi ile sınırlıdır. Bir av gemisi yaptırmayı tasarlayan bir balıkçı, maddi, imkânlarının elverdiği, su ürünleri kanunlarının izin verdiği ölçüde en iyi ekonomik sonuçları olacak şekilde gemisinin teknik alet ve cihazlarla donatmalıdır. Bu gemi ilerde daha gelişecek alet ve cihazların monte edilmesine de uygun olmalıdır. Av gemisi

uygulanacak av metoduna, av kapasitesine uygun seçilmelidir. Gereksiz lüks donatıma, faydasız cihazlara yer verilmemelidir. Günümüzde teknik gelişmelerin modernize ettiği av gemileri yalnız tekne yapışı ye makineleri yönünden gelişmemiştir. Bu gemiler aynı zamanda sevk ve idareleri, av operasyonundaki yardımcı donanımlar, balıkların muhafazası, haberleşme gibi imkânlar bakımından da balıkçı gemilerinde, her türlü hava şartlarına karşı dayanıklı olması, yüksek bir denge yeteneği, yüksek seyir ve manevra yeteneği, avlanan su ürünlerinin en iyi bir şekilde muhafaza imkânları olmalıdır.

 Dokümanın Tamamı için Tıklayınız…


Ekleyen:Ümit SERT
Kaynak:(Alıntıdır)
Aradığınız Dokümanı Bulamadıysanız, Farklı Araştırmalar Yapmak İstiyorsanız Site İçi Arama Yapabilirsiniz!

Ödev ve Araştırmalarınız için www.arsivbelge.com Sitesinde Kaynak Arayın:

Ödev ve Araştırmalarınız için Arama Yapın:
     
Çalışmalarınız ve ödevleriniz için her türlü kaynak ve dokümanı En Geniş Araştırma ve Ödev Sitesi: www.arsivbelge.com ile kolayca bulabilirsiniz!
          Tanıtım Yazıları
      
Türkçe İtalyanca ve Almanca Cümle Çevirisi İçin Birimçevir Sitesi

Esenyurt, Beylikdüzü ve Kartal Bölgelerinde Satılık Daire İlanları

Belge Çevirisi

Siz de Tanıtım Yazısı Yayınlamak İçin Tıklayın

Diğer Dökümanlarımızı görmek için: www.arsivbelge.com tıklayın.          

Siz de Yorum Yapmak İstiyorsanız Sayfanın Altındaki Formu Kullanarak Yorum Yazabilirsiniz!

Yorum Yaz          
Öncelikle Yandaki İşlemin Sonucunu Yazın: İşlemin Sonucunu Kutucuğa Yazınız!
Ad Soyad:
          
Yorumunuz site yönetimi tarafından onaylandıktan sonra yayınlanacaktır!