Araştırma ve ödevleriniz için her türlü kaynağı ve dokümanı En Geniş Araştırma ve Ödev Sitesi: www.arsivbelge.com ile bulabilir ve İsterseniz siz de kendi belge ve çalışmalarınızı gönderebilirsiniz!
Her türlü ödev ve dokümanı
www.arsivbelge.com ile kolayca bulabilirsiniz!

Araştırmalarınız için Arama Yapın:


Araştırmalarınız için Arama Yapın:

  
                    

Flor Elementi Hakkında
www.arsivbelge.com
Flor Elementi Hakkında dokümanıyla ilgili bilgi için yazıyı inceleyebilirsiniz. Binlerce kaynak ve araştırmanın yer aldığı www.arsivbelge.com sitemizden ücretsiz yararlanabilirsiniz.
Flor Elementi Hakkında başlıklı doküman hakkında bilgi yazının devamında...
Ödev ve Araştırmalarınız için binlerce dokümanı www.arsivbelge.com sitesinde kolayca bulabilirsiniz.

Flor Elementi Hakkında Bilgi, Kullanım Alanları ve Eldesi

Flor, atom numarası 9, atom ağırlığı 19, yoğunluğu 1,265 olan, kokusu ozonu andıran, kahverengimsi sarı renkte, halojenler grubunun ilk elementidir, simgesi F'dir. Flor, 1771’de Scheele tarafından bulunduysa da element olarak ancak 1886’da Fransız kimyacı Henri Mouissan tarafından elde edilebildi. Mouissan potasyum florienin susuz florür asidindeki çözeltisini U biçiminde bir platin boruda, platin elektrotlar yardımıyla -23 derecede elektrolizleyerek floru elementel olarak elde etti.

Flor, tüm elementlerin içinde en elektronegatif ve reaktif olanıdır. Hemen hemen tüm organik ve inorganik maddeler ile reaksiyona girer. Flor, sıcakta altın ve platine bile etki edebilir. Kuru flor gazı soğukta camı etkilemese de, cam biraz ısıtıldığında, flor gazı etkisiyle büyük bir şiddetle yanar. Hemen hemen bütün organik bileşikler flor etkisi altında Hidroflorik asit (HF) ve Karbontetraflorid (CF4) bileşikleri vererek yanarlar.

Flor adi koşullarda oksijen ve sodyum, potasyum ya da kalsiyum oksitlerle tepkimeye girmez. Oksijenle oluşturduğu bileşikler gerçekte birer oksit olmayıp, florürdürler. Bu bileşiklerde oksijen pozitif değerliklidir. Bu nedenle bunun florür oksit yerine oksijen florür olarak adlandırılması daha doğrudur. Florür iyonu iyi bir kompleks yapıcıdır. Bunun sonucu olarak florürlerin çok büyük bir bölümü florür iyonlarının varlığında kompleks iyonlar oluşturur.

Florun solunması çok tehlikelidir. Gazın, deri ve mukozalı zarlar üzerine şiddetli yakıcı etkisi vardır. Kronik olarak alınması diş minelerinde lekelere, diş dökülmelerine ve eklemlerde kireçlenmeye neden olur.

Kullanım Alanları:

Flor, nükleer silah yapımında uranyum zenginleştirmek için kullanılır. Ayrıca sülfür heksaflorid yapmak için kullanılır. Aynı zamanda entegre devreler yapmak için kullanılır. Flor bileşiklerinin çok kullanım alanı vardır. Flor bileşiklerinde Flor iyonları bulunur . Flor iyonları diş macununda kullanılır. Bazıları yapışmaz kaplamalarda kullanılır. Freonlar da flor içerir.

Flor Elde Edilmesi:

Temel olarak Momissan yöntemine göre elde edilir. Bunun için erimiş potasyum florür hidrojen florür karışımı karbon anot kullanarak elektrolizlenir. Katotta ayrılan hidrojen anotta ayrılan florden çok iyi biçimde ayrı tutulur. Elektroliz kalu bakır, nikel yada manel alaşımından yapılmıştır. Elde edilen elementel flor tüpler içinde gaz yada sıvı olarak pazarlanır.


Ekleyen:Ümit SERT
Kaynak:(Alıntıdır)
Aradığınız Dokümanı Bulamadıysanız, Farklı Araştırmalar Yapmak İstiyorsanız Site İçi Arama Yapabilirsiniz!

Ödev ve Araştırmalarınız için www.arsivbelge.com Sitesinde Kaynak Arayın:

Ödev ve Araştırmalarınız için Arama Yapın:
     Benzer Dokümanları İnceleyin
Lityum hakkında(5357)

Elementlerin İsimleri ve Sembolleri(5356)

          Tanıtım Yazıları
      
Türkçe İtalyanca ve Almanca Cümle Çevirisi İçin Birimçevir Sitesi

Esenyurt, Beylikdüzü ve Kartal Bölgelerinde Satılık Daire İlanları

Belge Çevirisi

Siz de Tanıtım Yazısı Yayınlamak İçin Tıklayın

Diğer Dökümanlarımızı görmek için: www.arsivbelge.com tıklayın.          

Siz de Yorum Yapmak İstiyorsanız Sayfanın Altındaki Formu Kullanarak Yorum Yazabilirsiniz!

Yorum Yaz          
Öncelikle Yandaki İşlemin Sonucunu Yazın: İşlemin Sonucunu Kutucuğa Yazınız!
Ad Soyad:
          
Yorumunuz site yönetimi tarafından onaylandıktan sonra yayınlanacaktır!