Araştırma ve ödevleriniz için her türlü kaynağı ve dokümanı En Geniş Araştırma ve Ödev Sitesi: www.arsivbelge.com ile bulabilir ve İsterseniz siz de kendi belge ve çalışmalarınızı gönderebilirsiniz!
Her türlü ödev ve dokümanı
www.arsivbelge.com ile kolayca bulabilirsiniz!

Araştırmalarınız için Arama Yapın:


Araştırmalarınız için Arama Yapın:

  
                    

Tavus Kuşu ve Özellikleri
www.arsivbelge.com
Tavus Kuşu ve Özellikleri dokümanıyla ilgili bilgi için yazıyı inceleyebilirsiniz. Binlerce kaynak ve araştırmanın yer aldığı www.arsivbelge.com sitemizden ücretsiz yararlanabilirsiniz.
Tavus Kuşu ve Özellikleri başlıklı doküman hakkında bilgi yazının devamında...
Ödev ve Araştırmalarınız için binlerce dokümanı www.arsivbelge.com sitesinde kolayca bulabilirsiniz.

Tavus Kuşu ve Özellikleri

Tavus kuşu sülün familyasından olan son derece güzel görünümlü ve ihtişamlı bir kuş türü olmaktadır. Özellikle çiftleşme dönemlerindeki kur hareketleri muazzam görüntüler ortaya çıkarmaktadır. Bu anlamda erkekler yaptıkları gösterişleri hareketlerle bilinmektedirler. Tavus kuşunda güzel görünüm genellikle erkeklerde bulunmaktadır. Dişiler daha çok kahverengine veya griye dönük renkte olmaktadırlar. Kuyruğuna açan erkek tavus kuşu son derece heybetli bir şekilde görülmektedir.

Tavus Kuşu

Tavus Kuşunun Tarihteki Kültürel Özellikleri
 
Tavus kuşu Antik Yunanistan'da bir tanrıça simgesi olarak ifade edilmektedir. Antik Yunan tanrıçalarından olan Hera tavus kuşu ile simgelenmektedir. Özellikle tavus kuşunun kuyruğunda yer alan göz görünümündeki desenler bu simgenin bir hikayesini yansıtmaktadır. Hikayeye göre tanrıçaya hizmet eden çok gözlü dev Argos Hermes tarafından öldürülünce, tanrıçanın ölen devin gözlerini alarak tavus kuşunun kuyruğuna serptiği söylenmektedir. 
 
Tavus kuşu Yezidilikte de kendisine yer bulmuş olmaktadır. Rivayete göre Tanrı Azda tarafından yaratılan tavus kuşu kendisine evreni ve insanları yaratma görevi verilmiş bir melek olarak simgelenmektedir. Tavus kuşu İslamiyet'e göre ise mutluluk, bolluk ve refah gibi güzel kavramlarla eşleştirilmiştir.
 
Tavus Kuşu Türleri
 
Tavus kuşunun varlığı iki tür olarak bilinmektedir. Bunlardan ilki mavi tavus kuşu, diğeri de yeşil tavus kuşudur.
  • Mavi tavus kuşu: Genellikle Hindistan'ın alt kesimlerinde yaşamaktadır. Hindistan'ın ulusal kuşu olarak da gösterilmektedir. Bu anlamda Hint tavus kuşu olarak da söylenmektedir. Kurak, yarı kurak ve çalılık alanlarda yaşayan mavi tavus kuşu yuvasını yere yapmasına karşın ağaç tepelerine tünemektedir. Genellikle tohumla beslenen mavi tavus kuşu, bazı durumlarda böcek, meyve ve sürüngen yiyebilmektedirler.
  • Yeşil tavus kuşu: Burma'nın doğusundan başlayıp Cava'ya kadar uzanan alan içerisinde yaşayan bir tavus kuşu olmaktadır. Nesli tükenme tehlikesi altında olduğundan Dünya Koruma Birliği tarafından koruma altına alınarak avlanması yasaklanmıştır. 
Bu iki tavus kuşu türüyle birlikte Kongo tavusu olarak bilinen bir tür de bulunmaktadır. Bu tür 1936 yılında keşfedilmiş bir tavus kuşu türü olmaktadır. Tavus kuşu genel olarak tüylerinin güzelliği nedeniyle istenen bir kuş türü olmaktadır. Ancak özellikle hindilerle aynı familyadan olmalarından dolayı etleri de son derece lezzetli olmaktadır. Eski Roma döneminde tavus kuşu özel misafirlere ikram edilmiştir. Tavus kuşu çini sanatında da önemli yer edinmiş bir figür olmaktadır. Türk çini sanatı içerisinde özel hayvan figürü olarak tavus kuşu sıklıkla kullanılmıştır.

Ekleyen:Ümit SERT
Kaynak:(Alıntıdır)
Aradığınız Dokümanı Bulamadıysanız, Farklı Araştırmalar Yapmak İstiyorsanız Site İçi Arama Yapabilirsiniz!

Ödev ve Araştırmalarınız için www.arsivbelge.com Sitesinde Kaynak Arayın:

Ödev ve Araştırmalarınız için Arama Yapın:
     Benzer Dokümanları İnceleyin
Anka Kuşu Efsanesi(5411)

Muhabbet Kuşları Hakkında Önemli Bilgiler(5383)

          Tanıtım Yazıları
      
Türkçe İtalyanca ve Almanca Cümle Çevirisi İçin Birimçevir Sitesi

Esenyurt, Beylikdüzü ve Kartal Bölgelerinde Satılık Daire İlanları

Belge Çevirisi

Siz de Tanıtım Yazısı Yayınlamak İçin Tıklayın

Diğer Dökümanlarımızı görmek için: www.arsivbelge.com tıklayın.          

Siz de Yorum Yapmak İstiyorsanız Sayfanın Altındaki Formu Kullanarak Yorum Yazabilirsiniz!

Yorum Yaz          
Öncelikle Yandaki İşlemin Sonucunu Yazın: İşlemin Sonucunu Kutucuğa Yazınız!
Ad Soyad:
          
Yorumunuz site yönetimi tarafından onaylandıktan sonra yayınlanacaktır!