Araştırma ve ödevleriniz için her türlü kaynağı ve dokümanı En Geniş Araştırma ve Ödev Sitesi: www.arsivbelge.com ile bulabilir ve İsterseniz siz de kendi belge ve çalışmalarınızı gönderebilirsiniz!
Her türlü ödev ve dokümanı
www.arsivbelge.com ile kolayca bulabilirsiniz!

Araştırmalarınız için Arama Yapın:


Araştırmalarınız için Arama Yapın:

  
                    

Kültürün Ekonomik Kalkınmaya Etkisi
www.arsivbelge.com
Kültürün Ekonomik Kalkınmaya Etkisi dokümanıyla ilgili bilgi için yazıyı inceleyebilirsiniz. Binlerce kaynak ve araştırmanın yer aldığı www.arsivbelge.com sitemizden ücretsiz yararlanabilirsiniz.
Kültürün Ekonomik Kalkınmaya Etkisi başlıklı doküman hakkında bilgi yazının devamında...
Ödev ve Araştırmalarınız için binlerce dokümanı www.arsivbelge.com sitesinde kolayca bulabilirsiniz.

Kültürün Ekonomik Kalkınmaya Etkisi ve Türkiye-Rusya Ekonomik İlişkisi

The Effect of Culture on Economic Development and Turkey-Russia Economic Relations

Emine Ebru Usta(Ministry of Family and Social Policies, Turkey)

 

 

1 Giriş

Sosyal bir kavram olarak "kültür" kavramının kaynaklarda üzerine hemfikir olunmuş ortak bir tanımına rastlanmamaktadır. Nitekim Trifonovich'e göre kültür kavramının 450'den fazla tanımını yapmak olasıdır (Aydın, 2003). Genel bir tanımlama yapacak olursak kültür, "bir toplumun sahip olduğu bilgi, inanç, sanat, ahlak, gelenek ile her türlü beceri ve alışkanlıklar toplamını ifade eden karmaşık bir bütün" olarak düşünülebilir.

Küreselleşen dünyada kültür ve ekonomik faaliyetlerin ülkelerarası ikili ilişkilerini ilerletmede ve devamını sağlamada önemli bir faktör olduğu bir gerçektir. Fukuyama, herhangi bir ülkede işlerin nasıl yürütülmesi gerektiği konusunda kültürel değerin temel alınması gerektiğini iddia etmektedir. Bu görüş ışığı altında uluslararası ticari görüşmelerin başarısızlığının büyükbir kısmının ürün dışında kalan sosyo-kültürel unsurlardan kaynaklandığı açıklanmaktadır.

Bu çalışmada öncelikle kültürün genel bir tanımı yapıldıktan sonra, ekonomik yapı ile sosyal ve kültürel yapı ilişkisine değinilecek ve sonraki bölümde Türk ve Rus ortak kültürel yapısı kısaca özetlenecektir. Son bölümde ise iki ülke arasındaki uzun yıllardır süre gelen derin ve çok boyutlu ilişki incelenecek, özellikle 2001 krizi sonrası büyüyen ekonomisiyle ön plana çıkan Türkiye ile yükselen piyasa ekonomilerinin önemli bir ülkesi olan RF ile giderek artan ekonomik ilişkileri güncel verilerle gösterilecektir.

 

 2 Kültürün Tanımı

Kültür sözcüğünün Latince ekip ürün almak, üretmek anlamına gelen "cultura" sözcüğünden geldiğini ve birçok dünya dilinde aynı sözcüğün kullanıldığı bilinmektedir. Kültür sözcüğü zaman içerisinde değişimlerin gelişimlerin ışığında öylesine zengin anlamlara bürünmüştür ki bu da şaşırtıcı değildir, çünkü "üretim" insanlık tarihinde sadece tarımsal düzlemde değil, düşüncelerin evrimi, teknik ve teknolojinin gelişimi düzeyinde de gerçekleşen bir olgudur. Ve bu tür değişimlerin hayat tarzlarından düşünme biçimlerine ve inançlara dek etkili olmaması olanaksızdır.

Tarihsel bilgiler bize kültürün tüm toplumlarda mutlaka bir birikime dayandığını göstermektedir. Bu birikim, kültür tarihçilerine göre (enerji, tarım, madencilik, metalürji, av ve balıkçılık hep işlemeyle gelişmiştir), zanaat (tüketim eşyalarını ve bununla ilgili teknik sorunların çözümüne yardımcı olacak mekanik nesneleri üretme), dönüştürme (maddeyi fiziksel, kimyasal, teknolojik olanaklarla başka bir nesneye dönüştürme, örneğin sentetik nesneler gibi) ve nihayet yaşam alanını yani mekanı değiştirme (inşaat, mimari, ulaşım için yollar, çevre düzenlemesi) eylemleriyle oluşur. Bütün bu eylemlerin farklı coğrafi alanlarda farklı topluluklar tarafından oluşturulması aslında dünya kültürünün özünü oluşturmaktadır ve bütün toplulukların er yada geç karşılıklı ilişkileri ve haliyle karşılıklı etkileşimi kaçınılmazdır.

 

Dokümanın tamamı için tıklayınız…


Ekleyen:Ümit SERT
Kaynak:(Alıntıdır)
Aradığınız Dokümanı Bulamadıysanız, Farklı Araştırmalar Yapmak İstiyorsanız Site İçi Arama Yapabilirsiniz!

Ödev ve Araştırmalarınız için www.arsivbelge.com Sitesinde Kaynak Arayın:

Ödev ve Araştırmalarınız için Arama Yapın:
     Benzer Dokümanları İnceleyin
19. yy Osmanlı Devleti Siyasi Sosyal Ekonomik Durumu(5418)

Ekonomik Bütünleşme ve Entegrasyon(5403)

Eğitimin Ekonomiye ve Kalkınmaya Etkisi(5388)

İşletmelerin Ekonomi İçindeki Önemi ve Ekonomik Birim Olarak İşletme(5384)

1929 Dünya Ekonomik Krizi(5384)

          Tanıtım Yazıları
      
Türkçe İtalyanca ve Almanca Cümle Çevirisi İçin Birimçevir Sitesi

Esenyurt, Beylikdüzü ve Kartal Bölgelerinde Satılık Daire İlanları

Belge Çevirisi

Siz de Tanıtım Yazısı Yayınlamak İçin Tıklayın

Diğer Dökümanlarımızı görmek için: www.arsivbelge.com tıklayın.          

Siz de Yorum Yapmak İstiyorsanız Sayfanın Altındaki Formu Kullanarak Yorum Yazabilirsiniz!

Yorum Yaz          
Öncelikle Yandaki İşlemin Sonucunu Yazın: İşlemin Sonucunu Kutucuğa Yazınız!
Ad Soyad:
          
Yorumunuz site yönetimi tarafından onaylandıktan sonra yayınlanacaktır!